Снимка: pixabayДо края на годината цената на свинското у нас ще

...
Снимка: pixabayДо края на годината цената на свинското у нас ще
Коментари Харесай

Месопреработватели: Свинското у нас ще поскъпне с 50% до края на годината

Снимка:   pixabay

До края на годината цената на свинското у нас ще бъде с към 50% по-висока спрямо началото на 2019 година Това предвиждат от Асоциацията на месопреработвателите, написа novini.bg.

От Държавната комисия по стоковите тържища и борсите обявиха, че повдигането на цените на свинското е спекулативно. В същото време на международните пазари цените падат.

По данни на Асоциацията на месопреработвателите цените на свинското към този момент са се повишили с близо 40% от началото на годината до момента и то освен у нас, а в цяла Европа. Според тях обстановката с африканската чума ще докара до ново повишаване.

Кирил Вътев от Асоциация на месопреработвателите обясни пред Българска национална телевизия, че прогнозата им е, че до края на годината ще се прибавят още 10-15%, което значи, че в случай че в магазина сега кг свинско коства 7,50, то към края на годината ще отиде към 8 или малко над 8 лева

На противоположно мнение е ръководителят на Държавната комисия по стоковите тържища и борсите Владимир Иванов, който счита, че повишаването на свинското у нас е спекулативно и че на международните пазари то поевтинява. По думите му доста звук се е вдигнало, а цената се е повишила единствено с 80 стотинки.

Прогнозата на специалистите е, че макар рецесията с африканската чума, свинско на пазара ще има.

Дори и да загубим родното произвеждане и да разчитаме на импорт, трагични промени в цените няма да има, защото България е част от един доста по-голям, конкурентен интернационален пазар, счита Владимир Иванов.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК  1  0 стоян (преди 2 минути) Рейтинг: -578 | Одобрение: -3343 И какво като нарастне? Няма да изчезне, я - да не би единствено в бг да има свине Напиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР